fbpx

oktober, 2022

lør01okt20:0022:00The British Invasion - Musik fra 1960'erneSolister Bjørn Fjæstad, Poul Halberg og Søren Sko20:00 - 22:00 ROTATIONEN, Havnegade 3, 4300 Holbæk

Info

I forlængelse af de tidligere Classic Artsist koncerter, ”Woodstock” – ”The Beatles Final Albums” og ”Rolling Stones – Its Only Rock’ N Roll, But We Like It”, er denne en hyldest til hele den “Britiske Invasion” – en af de vigtigste perioder i populærmusikkens historie.
Vi har igen samlet et hold af fantastiske solister, Bjørn Fjæstad, Poul Halberg og Søren Sko, der sammen et suverænt backing-band, dykker ned i den fantastiske musik fra rockens absolutte guldalder.

I midten af tresserne ramte en bølge af musik fra britiske pop- og rock bands omverdenen som en tzunami. En ungdomskulturrevolution, og tydelig modkultur til den massive amerikanske påvirkning af underholdningsindustrien der havde præget efterkrigstiden. The Beatles og The Rolling Stones var en del af The British Invasion, men grupper og solister  som The Who, Kinks, The Animals, Cream, Manfred Mann, Spencer Davies Group, Donovan, Cilla Black, bare for at nævne nogle få, var alle med til at definere den nye tid.

Tidens unge tog sultent musikken til sig, når de britiske grupper med stor dygtighed kombinerede hvid amerikansk rock n’ roll og de farvede amerikaneres bluesmusik. Den nye musik var generelt mere rå og upoleret, og præget af forskellige stilarter. Det karakteristiske Merseybeat, The Beatles med flere, opstod i og omkring Liverpool, og var meget forskellig fra de mere blues inspirerede grupper som The Rolling Stones, The Animals m.fl.
I mellem disse poler opstod en rigdom af grupper som, hver på deres måde, fandt en niche og opfyldte et behov hos tidens meget bevidste ungdom.

The British Invasion var primært musik, men også forskellige bud på livsstil, herunder påklædning. De unge kunne nu identificere sig med forskellige musikalske udtryk, og gennem livsstil og uniformering, signalere hvilken type musik der var deres foretrukne.
De ældre generationer så hovedrystende til, mens ungdommen fandt sammen i et spirende oprør mod de bestående normer, og en ny bevidsthed der også skulle blive en faktor i den politiske udvikling.

At musikken der opstod i tressernes ungdomskultur har overlevet, i dag under den bredere folkelige betegnelse tressermusik, vidner om de kvaliteter der prægede tiden og The British Invasion.

Bjørn Fjæstad
Musiker, komponist, sanger og autodiddakt skuespiller.

Poul Halberg
Guitarist, sanger, komponist og producer.

Søren Sko
Sanger og komponist.

Det er igen kapemester Kennet Lauridsen der står i spidsen for det vi godt tør kalde et af Danmarks bedste backeing bands.

Kennet Lauridsen
Guitar, kor, kapelmester

Søren Møller
Tangenter

Troels Skjærbæk
Bas

Silja Holtan
Kor, perc.

Adam Winbeg
Trommer

Siddende koncert

***

Der er mulighed for at købe KONCERTMENU på Hotel Sidesporet. UDSOLGT
Spisningen starter kl. 18.00 og foregår som Social Seating.
Pris pr. person kr. 235,-

Døren til spisning åbner kl. 17.30

BILLETTYPER
Billetter med spisning er siddepladser ved nummererede borde forrest i lokalet. UDSOLGT
Billetter uden spisning er siddepladser ved nummererede borde efter billetter med spisning.

KONCERTMENU
Forret
Marineret Tun, topping og brød

Hovedret
Langtidsstegt oksekød, sæsonens grønt, kartoffel og sovs

Billet

Dørene til koncerten åbnes kl. 19.00. Hvis koncerten ikke er udsolgt, kan der købes billetter i døren. Pris 425 kroner

Gæster der ønsker at sidde sammen, skal booke samlet.

Pris 400,00 DKK

Køb

Tid

(Lørdag) 20:00 - 22:00

Sted

ROTATIONEN

Havnegade 3, 4300 Holbæk

Information

Spisning på Hotel Sidesporet kl. 18.00 (Hvis du har købt billet med spisning)

Titel

Go to Top