fbpx

Mike Andersen med band

tor23maj20:00Mike Andersen med bandsiddende koncert på rotationen20:00(GMT+02:00) ROTATIONEN, Havnegade 3, 4300 Holbæk

Info

Mike Andersen har huseret i det danske musikliv længe med en albumdebut i 2002, og i de mellemliggende 20 år er det blevet til hele 10 udgivelser. Hans musik er blå – helt bogstaveligt med bluesen som afsæt. Men Mike Andersen er meget mere end en traditionsbunden blueshåndværker med en stærk stemme og et sikkert greb om guitaren. Hans virke som sanger og sangskriver er med til at børste støvet af en genre, som ellers har haft det med at strande sig selv i fortiden, for som han synger på stikpillen ’Slamming the Door’: »Give me a heads up before I’m the old man«. Her er masser af blodsblanding med country, soul, americana og andre genrer, og kassetænkning og klichéer er sendt til storskrald.

Mike Andersen Band er ét af Danmarks travleste live-navne. Med den intense ildkraft som bandet lægger ud med på scenen, er der ingen nervøsitet for, at flammerne er ved at dø ud efter en snes år i business.

Her er iørefaldende melodier, et sindssygt tjekket lydbillede, hvor alle instrumenter står knivskarpt, yderst kompetente musikere med personlighed og egen stil – og ikke mindst en evne til at få publikum til at leve med, være glade! – en præstation med en musikstil, som vel er over dobbelt så gammel som Mike Andersen selv.

Bandets sammenspil er en ren nydelse. For eksempel i chase-forløbene mellem keyboards og to guitarer og de tunge beats solidt leveret af trommeslager Jens Kristian Dam, der doserede slagene nøje afmålte, så vi hverken fik for meget eller for lidt. Johannes Nørrelykke som guitarist nummer to i bandet spillede en afgørende rolle for at give luft og vinger til bandets samlede præstation sammen med Mike Andersens flotte stemme.

Bandet opgiver ALDRIG publikumsforkælelsen med lækker, bluessoulet stemning med Kristian Kolds eminente pumpebas og Kristian Foghs virtuose keyboard og orgel spil.

Mike Andersen Band

Jens Kristian Dam – Drums

Kristian Kold – Bass

Kristian Fogh – Keys / Vocals

Johannes Nørrelykke – Guitar / Vocals

Mike Andersen – Vocals / Guitar

 

Spotify: https://open.spotify.com/track/3P9zHQZZjwW90i7LfOFrs7?si=InMEra8HQzmCZZrPqpmWYg&nd=1

Video: https://fmk.nu/mikeandersen#youtube

 


 

Der er mulighed for at købe koncertmenu på Hotel Sidesporet
Spisningen starter kl. 18.00 og foregår som Social Seating.
Pris pr. person kr. 250,-

Døren til spisning åbner kl. 17.30

Billettyper
Billetter med spisning er siddepladser ved nummererede borde forrest i lokalet.
Billetter uden spisning er siddepladser ved nummererede borde efter billetter med spisning.

Koncertmenu
Forret: Marinerede rejer, topping og brød
Hovedret: Svinefilet, sæsonens grønt, kartoffel og sovs

 


 

Om Mike Andersen:

Mike Andersen, døbt Mikkel Dybdal Andersen, begyndte at spille guitar da han var 12 år gammel i Rødekro i Sønderjylland.

Allerede som teenager spillede han på barer og spillesteder i forskellige bands og begyndte desuden allerede hér at skrive sange.

Som 16-årig blev Aarhus hans nye hjemby, og byens levende musikliv og jamsessions blev rammen om hans tidlige ungdom. I en alder af blot 22 startede han sit eget Mike Andersen Band, som udgav det anmelderroste debutalbum ‘My Love For The Blues’ i 2002.

Som ung dyrkede Mike Andersen de store amerikanske bluesguitarister og soulsangere intenst.

Mike har dog altid haft en erkendelse af, at den musik han er så forelsket i stammer fra en tid længe før han blev født, og fra et sted langt fra Rødekro.

Dén erkendelse, samt en nysgerrighed på andre genrer, og hvad der foregår musikalsk i den tid vi lever i, har betydet at Mike Andersen altid har søgt sin egen stil og lyd.

2010 blev et vendepunkt

Mike Andersens tredje album, ECHOES, blev det danske gennembrud for den 34-årige sanger, sangskriver og guitarist.

ECHOES høstede 5 hjerter i Politiken, blev “Ugens Album” på P4 og modtog tre Danish Music Awards-nomineringer.

Mike vandt senere en Danish Music Award for albummet HOME (Årets Roots Album – 2015)

ECHOES bringer for alvor Mike Andersen på landevejen, og gennem de sidste 25 år har han, både med band og som solo artist, spillet over 1500 koncerter i mere end tyve lande. Heriblandt på mere end tredive internationale festivaler. Ex. Notodden Blues Festival (N), Tønder Festival (DK), Breminale (DE), Blue Balls Festival (CH), The Great British R&B Festival (UK), etc.!

Mike Andersen havde desuden æren af at spille “opvarmning” for sin store helt, BB KING, hele tre gange!

Syvende album byder på duet med Duet Joss Stone

Op gennem sine tredivere begynder Mike Andersen at fokusere mere intenst på sin sangskrivning. Han tager på flere ture til Nashville for at co-write. Disse ture bliver en stor inspiration for ham og ved en co-write session i netop Nashville bliver sangen THIS TIME til.

THIS TIME ender som en duet med den engelske verdensstjerne JOSS STONE, og udkommer på Mike Andersen Bands 2016 album, DEVIL IS BACK.

Alene og akustisk

Mike udgiver for første gang et helt akustisk soloalbum i 2019 med titlen ONE MILLION MILES.

“Jeg har altid stræbt efter at lave sange som kan holde til at blive fremført af bare mig selv og en guitar. Alligevel har jeg aldrig udgivet sange på den måde. Det er så på tide nu”, sagde Mike omring udgivelsen.

ONE MILLION MILES blev en succes. Ni nye originale sange, indspillet på den “gammeldags” måde. Alt hvad man hører på dette album, er Mike der synger og spiller akustisk guitar, mens ham tramper med foden. Ingen redigering, ingen overdubs!

Albummet gik #1 på den danske Vinyl Top-20 og dér blev den liggende flere uger.

Den efterfølgende akustiske solo turné vandt en Danish Music Award (Live Prisen 2019).

Tilbage med bandet på det nyeste album, RAISE YOUR HAND

Efter at have fokuseret på ONE MILLION MILES, og turneret intensivt som solo artist gennem 2019, er Mike Andersen nu tilbage med fuldt band.

For at fange lyden af et “tight” og sammenspillet band, som har rejst Europa tyndt i en tour bus, er albummet indspillet “live i studiet” på analoge bånd. Det har været med til at give albummet en helt særlig umiddelbarhed og autencitet!

RAISE YOUR HAND er mixet af Grammy Award-vindende tekniker, Russell Elevado i New York. Russell er en sand mester i analog lyd og har optaget og mixet musik for en lang række

internationale stjerner, som f.eks. D’Angelo, The Roots, Al Green, Alicia Keys og mange flere. Russell Elevado mixede desuden Mike Andersens gennembruds album, ECHOES.

Mere

Tid

23. maj 2024 20:00(GMT+02:00)

Sted

ROTATIONEN

Havnegade 3, 4300 Holbæk

Other Events

Get Directions

Go to Top