fbpx

THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO

fre05apr20:00THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADOSIDDENDE KONCERT PÅ ROTATIONEN20:00(GMT+02:00) ROTATIONEN, Havnegade 3, 4300 Holbæk

Info

THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO

Danmarks førende roots-rockere Thorbjørn Risager & The Black Tornado annoncerede deres seneste album Navigation Blues i september sidste år.

Gennem de sidste tyve år har de sat spor i hele Skandinavien, Europa, Canada, USA og Asien. De har fængslet publikum med deres dynamiske sceneoptræden og en lyd, der blander soul, Chicago blues, boogie og rock ‘n’ roll med en stemme, som bringer mindelser om Ray Charles, Van Morrison og Billy Gibbons.

Risager har haft æren af at dele scene med the Buddy Guy og Doyle Bramhall II i Indien. Han har spillet med navne som Robben Ford og Kim Wilson (The Fabulous Thunderbirds) og varmet op for Bonnie Raitt og Tedeschi Trucks Band.

Thorbjørn Risager voksede op i den lille by Jyllinge ca. 30 km fra København. Det tidligere fiskerleje ligger på den østlige bred af Roskilde Fjord med en travl havn med en fantastisk udsigt, hvor solnedgangen møder horisonten i det fjerne. Med en sådan udsigt overfjorden er det svært ikke at sidde og drømme om tidligere tiders vikingetogter og andre eventyr, som den store vide verdens horisonter har at byde på.

På alle måder er bandet rigtige “road warriors”, der bruger 9-10 måneder om året på at turnere, men det er aldrig noget, de har taget for givet. “Alle koncerter er unikke oplevelser. Man ser bare ud på publikums smil og reaktioner, og så ved vi, at det vi laver, giver mening”, uddyber Risager.

De har vundet fans i alle verdenshjørner på deres utal af rejser over hele kloden – selv Elwood Blues himself, Dan Ackroyd, som hyldede deres “Hot rhythm and blues” og tilføjede: “Risager’s got a great voice, great delivery and feels the blues. The songs are original, but sound like they come from a Stax recording session circa 1965.

”Navigation Blues” åbner med titelnummeret – den sepiatonede blues-tramper, hvor Risager vrængende synger “Truckloads of darkness here, and my matches are soaking wet… will this black night ever end.” Herefter følger de brændende guitarlicks i “Watch The Sun Go Down” – en rigtig sydstatsrocker i bedste ZZ Top-stil, der er som et soundtrack til en strålende ørkensolnedgang i en Tarantinofilm, hvor hovedrollen køligt sætter foden på pedalen og forsvinder i horisonten.

To årtier på landevejen har givet bandet en utrolig evne til at vide, hvad der får folk til at bevæge sig – både i krop og sjæl. På Navigation Blues bruger de denne færdighed med kirurgisk præcision – fra front-porch bluesen på “The Way You Make Me Feel” til den tagløftende rock på “Fire Inside” og “Headed for the Stars” til den krybende smerte på “Blue Lullaby” og “Heart Crash”. Men deres showmanship og sans for eventyr er aldrig langt væk, hvilket kan høres på rock’n’rolleren “Hoodoo Lover” eller på boogien “Taking the Good With the Bad”.

Fra den ydmyge begyndelse i Jyllinge til udsolgte koncerter over hele Skandinavien, Europa, Amerika og Asien har Thorbjørn Risager & The Black Tornado bygget karrieren op på den gammeldags måde, reflekterer bandets forsanger.

Efter over tyve år er bandet stadig i topform og klar til at vise deres nye materiale frem til koncerten på Rotationen!

 

The Black Tornado Band

Thorbjørn Risager: Vocal, Acoustic Guitar, Electric Guitar

Emil Balsgaard: Piano, Organ, Wurlitzer, Clavinet, Farfisa

Joachim Svensmark: Electric Guitar, Acoustic Guitar, Synthesizer, Piano, Viola, Drums, Percussion, Glockenspiel, Mandolin

Kasper Wagner: Alto Sax, Tenor Sax, Baritone Sax, Flutes, Clarinet

Hans Nybo: Tenor Sax, Bass Clarinet

Peter W Kehl: Trumpet, Flugelhorn, Trombone, Perc

Søren Bøjgaard: Bass, Moog Bass, Baritone Guitar, Synthesizer, Piano, Percussion

Martin Seidelin: Drums, Percussion

 


Der er mulighed for at købe koncertmenu på Hotel Sidesporet inden koncerten

Spisningen starter kl. 18.00 og foregår som Social Seating.
Pris pr. person kr. 250,-

Døren til spisning åbner kl. 17.30

Billettyper
Billetter med spisning er siddepladser ved nummererede borde forrest i lokalet.
Billetter uden spisning er siddepladser ved nummererede borde efter billetter med spisning.

Koncertmenu
Forret: Rimet Laks, topping og brød
Hovedret: Oksecuvette, sæsonens grønt, kartoffel og sovs

Mere

Tid

5. April 2024 20:00(GMT+02:00)

Sted

ROTATIONEN

Havnegade 3, 4300 Holbæk

Other Events

Get Directions

Go to Top